KİŞİLİK
HAZIRLAMA DK
PİŞİRME DK

Top Kek Tarifi

Beslenme çantasında yer alacak, çocukların ve yetişkinlerin severek tüketeceği pratik bir lezzet arıyorsanız mini top kek tam aradığınız tarif olabilir. Çocukların sevip, keyifle tüketeceği bu lezzet için harika bir top kek tarifi hazırladık. Adım adım nasıl yapılacağını açıklayacağımız tariften önce ihtiyacımız olan malzemelere bakalım.

Beslenme çantasında yer alacak ya da çay, kahve yanında tüketilecek pratik bir lezzet arıyorsanız mini top kek tam aradığınız tarif olabilir. Çocukların sevip, keyifle tüketeceği bu lezzet için harika bir top kek tarifi hazırladık. Adım adım nasıl yapılacağını açıklayacağımız tariften önce ihtiyacımız olan malzemelere bakalım.

TOP KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Top kek tarifleri için ihtiyaç duyulan malzemeler, klasik kek tarifiyle benzerdir. Malzemelere geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapalım. Kullanılacak malzemeler oda ısısında olmalıdır.

 

TOP KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kek topları tarifi yapımı pratik bir tarif olduğu için beslenme çantası için de son derece uygundur. Yapım süresi kısa olan tarif için fırını önceden ısıtmayı unutmayın.

  • Yumurta ve şekeri bir çırpma kabında köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Karışıma Pakmaya Çift Renkli Damla Çikolata ya da Sütlü Damla Çikolata haricinde, diğer malzemeleri de ekleyip bir kez daha iyice çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı kâğıt kek kalıplarının yarısını geçmeyecek şekilde bölüştürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20-25 dakika pişirin.

 

MİNİ TOP KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI

Minik top kekler yapmak çok kolay olsa da bazı püf noktalara dikkat ederek tarifinizi daha da mükemmelleştirebilirsiniz. Mini top kek tarifi hazırlarken ilk adımda yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmalısınız. Top kekin lezzetini arttırmak için isteğe bağlı olarak portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Farklı lezzetler denemek için minik kek topları hamuruna fındık ve ceviz gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve nemli top kek, çocuklar tarafından daha çok sevilebilir.  Pişirme öncesinde kâğıt kek kalıplarını yağlamanıza gerek yok. Eğer metal kalıplarınız varsa kâğıt kek kalıplarını, metal kalıbın içine koyarak top kek hamurunun yayılmasını önleyebilirsiniz. Top kek kalıplarını yarısını aşmayacak şekilde doldurmalı ve mutlaka kabarma payı bırakmalısınız. Hazırladığınız kek hamurunu bekletmeden pişirmelisiniz.

TOP KEK TARİFİNE LEZZET KATIN

Beslenme çantası için hazırladığınız top kek tarifine çocukların ilgisini çekecek şekilde daha fazla lezzet katabilirsiniz. Çocukların sevdiği kuru meyve şekerlemelerinden ekleyerek farklı tatlar elde etmeniz mümkün. Tarife ekleyeceğiniz ceviz, fındık ve tarçın da çocukların beslenme çantasında sevebileceği top kekler için ideal malzemelerdir. Hazırlayacağınız yuvarlak top kek tarifi için malzemelere kakao ekleyerek, kakaolu top kek yapabilirsiniz.

KEKİN İÇERİSİNE EKLENEN MALZEMELERİN ÇÖKMESİ NASIL ENGELLENİR?

İster top kek tarifi ister normal kek tarifi için hazırladığınız hamura ekleyeceğiniz malzemelerin dibe çökmemesi çok önemli. Kek hamuru, içine eklenecek malzemeleri taşıyacak yoğunlukta olmalıdır. Eğer hazırladığınız kek hamuru çok sıvıysa ve içerisine eklediğiniz malzemeler ağırsa, bu malzemelerin dibe çökmesi kaçınılmazdır.

Kek hamuruna ekleyeceğiniz meyve kuruları ya da kuru üzüm öncesinde suda bekletildiyse, içerisine su çekmiş olabilir. Bu nedenle mutlaka kullanılmadan önce kurutulmalıdır. Eğer gerek görülürse biraz unlanmalı ve kullanılmadan önce de fazla unu elenmelidir.

Top kek tarifi içerisinde meyve kullanmaya karar verdiyseniz, meyveler iri parçalar halinde değil, daha küçük parçalar halinde eklenmelidir. Meyveleri rendeleyerek de kek hamurunun içerisine ekleyebilirsiniz.

Malzemeler kek hamuruna en son eklenmelidir. Malzemeler ekledikten sonra karışım mikserle çırpılmamalı; bir spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırılmalıdır.  

TOP KEKLERİN PİŞTİĞİNİ NASIL ANLARIM?

Top kek tarifinde belirtilen sürede kekin pişmiş olmasını bekleyebilirsiniz. Ancak pişme süresini etkileyen birçok faktör vardır. Kullanılan fırın, kap ve malzemeler kekin pişme süresini etkileyebilir. Bu nedenle zaman zaman kekin pişip pişmediği ile ilgili tereddüt yaşanmanız da normaldir. Peki, bu durumda ne yapmalı?

Öncelikle kekin dış görünüşünü incelemelisiniz. Kekin dış yüzeyi pişmiş gibi görünse de zaman zaman içi pişmemiş olabilir. Bir kürdan ya da bıçak yardımıyla kekin iç yüzeyinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Batırdığınız kürdan ya da bıçak temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.

Bu Tariflere Göz Atmayı Unutmayın

Farklı tariflerle tüm hafta boyunca beslenme çantasını zenginleştirmek, çocukların sıkılmaması için önemlidir. Tatlı bir tarife alternatif olarak yapabileceğiniz Zeytin Ezmeli Tam Buğday Unlu Poğaça Çörek Tarifi haftalık beslenme çantası lezzetleri listenizde yerini alabilir. Beslenme çantası için daha fazla alternatif arıyorsanız Çocuklar İçin Beslenme Çantası Tarifleri yazımızı incelemeyi unutmayın.